Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Τι δεν ξέρετε για το Αλογάκι της Θάλασσας ;

Ο ιππόκαμπος

είναι ενα πραγματικά μοναδικό ζώο, και δεν ειναι μόνο λόγο του ασυνήθιστου σχήματος του που μοιαζει με ιππο.Το παραξενο με αυτό το ζώο ειναι πως Αντίθετα από τα περισσότερα άλλα ψάρια, είναι ...


....μονογαμικο και εχει εναν σύντροφο για ολη του την ζωή.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ

Ενα ακόμα πιό παράξενο που διαφοροποιεί το Αλογακι της Θάλασσας απο τα υπολοιπα ζώα ειναι πως είναι το μόνο είδος ζώου πάνω στη Γη στο οποίο το αρσενικό κυοφορεί και γεννάει τα μικρά του ! Κατα την διαρκεια της σεξουαλικης συνευρεσης το Θυληκό εναποθέτει τα αυγά του σε μια σακούλα που φερει το Αρσενικο τα οποία γονιμοποιούνται μεσα σε αυτόν τον σακο.Μεταφερει τα νεογνά λοιπόν μαζί του μεχρι να εκκολαυτούν οποτε στην συνεχεια τα απελευθερώνει στο νερο.

ΤΡΙΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ

Το αλογάκι της Θαλασσας δεν ειναι και απο τους καλύτερους Κολυμβητές.Ιδιαιτερα οταν εχει καταιγίδα στην θαλασσα το Αλογακι της Θαλασσας μπορει να πεθάνει απο εξαντληση κολυμπωντας αντιθετα στο ρευμα.Για αυτό εχει ενα μικρό πτερυγιο πισω στην ουρα του μου κινειται με συχνότητα 35 φορες το δευτερολεπτο !

ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ

Το Αλογακι της Θαλασσας δεν σταματάει κυριολεκτικώς να τρώει.Ειναι ακορεστο στην πείνα του και μπορεί να φάει εως και 3.000 μικρές γαρίδες !


troktikarasa.blogspot.com