Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ο 1ος Ευρωπαϊκός Rock Μαραθώνιος στην Αθήνα

Οκτώ ευρωπαϊκές μπάντες, ένας Έλληνας guest και οι γνωστοί σε όλους Apocalyptica στο Κλειστό Φαλήρου (Tae Kwon Do) στις 29  Οκτωβρίου.
 



Οι οκτώ finalist θα διαγωνιστούν για το χρηματικό έπαθλο των 5000 ευρώ για την πρώτη θέση, των 3000 για τη δεύτερη και των 2000 για την τρίτη. Οι νικητές θα επιλεγούν από το κοινό και την κριτική επιτροπή.


Οι διαγωνιζόμενοι είναι: 


Embassy - Τσεχία: οι μοναδικοί στο είδος τους στην τσέχικη ροκ σκηνή. Η μουσική τους είναι εμπλουτισμένη με στοιχεία από pop και electro.
Kirmizi - Τουρκία: Πέντε γυναίκες που χτυπούν στο κόκκινο (όπως άλλωστε το λέει και το όνομα τους) με τον σκληρό rock και metal ήχο τους.
Maximum Power
- Βοσνία Ερζεγοβίνη: Η μπάντα απαρτίζεται από ''πιτσιρίκια'' 13 έως 14 ετών τα οποία εξασκούνται 7 ώρες την ημέρα. Το αποτέλεσμα πραγματικά αξίζει.
Note To Amy - Ολλανδία: Αποτελεί μια μίξη από metal, emo και punk στοιχεία. Ο ήχος τους είναι απόλυτα αυθεντικός και ευχάριστα περίεργος. Ταλαντεύονται ανάμεσα στο μίσος και την αγάπη, τον φόβο και την ελπίδα.  Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τα live τους σαν ένα γλυκό «πανδαιμόνιο» που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!
Rosebleed - Ελλάδα: Οι ''δικοί'' μας Rosebleed ξεκίνησαν το 2006 από το Schoolwave. Έχουν ένα άλμπουμ, 3 singles, ένα EP και πολλά live στο ιστορικό τους, απέδειξαν πως δεν είναι ένα απλό μαθητικό συγκρότημα.

Samarah - Γερμανία: Χαρακτηριστικά της μπάντας: Δύναμη, ένταση,ενέργεια, μελωδία και μια φωνή που καθηλώνει. Ισορροπεί ανάμεσα στη rock, metal και alternative μουσική.
Singleton - Ουκρανία: Ο συνδυασμός του ακατέργαστου ήχου της κιθάρας και οι συναισθηματικές ερμηνείες της τραγουδίστρια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του indie rock συγκροτήματος από το Κίεβο.
Stereoverve - Αυστρία: Alternative συγκρότημα με ''διαστημικούς'' ήχους και ατμοσφαιρικά ηχητικά εφέ. Διόλου παράξενο αφού όλα τα μέλη του γκρουπ σπούδασαν αστροφυσική και βιολογία.
 

 Πρόγραμμα   (πληροφορίες από το http://www.eurockmarathon.com)


18:00-21:30
διαγωνισμός των 8 συγκροτημάτων 
Ψηφοφορία
Απονομή βραβείων


21:30-23:00
Συναυλία του Έλληνα guest

23:00-00:30

Συναυλία των Apocalyptica


H ώρα έναρξης και ανοίγματος των θυρών δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Εισιτήρια: Αρένα 35€, Κερκίδα 45€, VIP 60€
Έναρξη προπώλησης: 7 Σεπτεμβρίου στο Ticket House, Πανεπιστημίου 42, Τηλ: 210-3626540 και ηλεκτρονικά στο www.ticketpro.gr
Πληροφορίες: 210 72.98.944 και www.eurockmarathon.com