Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Αποτελέσματα Champions League και Europa League

Πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια είχε αυτή η εβδομάδα, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται τόσο στις ελληνικες ομάδες, οσο και σε μεγάλα ντέρμπι όπως αυτό της Μπαρτσελόνα με την Μίλαν, ενώ παρατηρήθηκαν αρκετές εκπλήξεις.

Ξεκινώντας με τις ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός παρουσιαστηκε κάπως χλωμός στο Καραϊσκάκης με αντίπαλο με την Μαρσειγ, με αποτέλεσμα να ηττηθει με 0-1. Χαρακτηριστικό το γεγονός οτι...
από το 45' εώς και τα μέσα του Β' ημιχρόνου, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ουτε φάση!

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μόνος εκπροσωπος που είχε θετικό αποτέλεσμα, αποσπώντας την ισοπαλία με 0-0 με την Τότεναμ στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Δικέφαλος άρχισε κάπως κλειστά το παιχνιδι, αλλα στη συνέχεια ειχε πολλες και κλασσικές ευκαιρίες να σκοράρει. Στο πρώτο ημίχρονο έχασε και πέναλτι με τον Λινο. Ο Βραζιλιάνος ευστόχησε στην αρχή αλλα ο Σέρβος διαιτητής διέταξε επανάληψη αφου ο Κοντρέρας είχε μπει στην περιοχή πριν την εκτέλεση. Στην 2η εκτέλεση αστοχησε, αν και κακώς δεν δοθηκε ξανα επαναληψη αφου ο Κουντιτσίνι ηταν μπροστά απο την γραμμή. Στο 2ο ημίχρονο, εχασε πολλες ευκαιριες οπως τετ-α-τετ με τον Αθανασιαδη να στοχευει ψηλα, τον Κουντιτσίνι να αποκρούει σουτ του Βιερινια, Ιβιτς και Αθανασιαδη ενω στο 90' η μπάλα σταματησε στο οριζόντιο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Ιβιτς.

Η ΑΕΚ ήταν κάκιστη στο Βέλγιο, χάνοντας δίκαια από την Άντερλεχτ με το "βαρύ" 4-1. Αν και επιθετικά έκανε κάποιες,λιγοστές, ευκαιρίες, η άμυνα ηταν για ακόμα μια φορά σε τραγική κατάσταση, με τους αντίπαλους αμυντικούς να φτανουν μέσα στην περιοχή της εξαιρετικά εύκολα.

Στο Champions League ειχαμε μερικές εκπλήξεις, οπως και στο Europa League. Καταρχήν το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να νικήσει την Ζενιτ των πολλων εκατομμυρίων με 2-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στον ίδιο όμιλο παίχτηκε ενα τρομερο ματς μεταξύ Πόρτο και Σαχταρ. Οι περσινοί νικητές του Europa League νίκησαν 2-1 τους Ουκρανούς, οι οποιοι προηγήθηκαν αλλα ισοφαρίστικαν με τρομερη εκτέλεση φάουλ του Χουλκ απο τα 30+ μέτρα!

Σε άλλο όμιλο η Τσέλσι νίκησε 2-0 την Λεβερκουζεν, πιο δύσκολα απ'οτι μαρτυρά το τελικό σκορ. Οι άλλες 2 ομάδες, Γκενκ και Βαλένθια έμειναν στο 0-0 στην έδρα της πρώτης. Τρομερό παιχνίδι μεταξύ Μπαρτσελόνας και Μιλαν, με τις 2 ομάδες να μένουν στο 2-2, με τους γηπεδούχους να εχουν πάνω απο 20 τελικές ενώ οι Ιταλοί μόλις 6. Οι Μιλανέζοι προηγήιηκαν στα 24 δευτερα με τον Πάτο, έκαναν την ανατροπή οι Ισπανόι, για να ισοφαριστουν στο 92! Στον όμιλο του Ολυμπιακου, Ντορτμουντ και Αρσεναλ τελείωσαν το παιχνιδι στο 1-1

Η δεύτερη μέρα είχε μια τρανταχτή εκπληξη, το διπλό της Τραμπζονσπορ μέσα στο Μιλάνο με αντίπαλο την Ιντερ! παίζοντας έξυπνα, οι Τουρκοι κατάφεραν να φύγουν με το διπλο απο μια δύσκολη έδρα πιο εύκολα απο οτι θα περίμενε κανεις, με την Ιντερ να μην μπορει να αντιδρασει μετα το γκολ. Το άλλο παιχνίδι του 2ου ομίλου ηταν αρκετά εντυπωσιακό με την ΤΣΣΚΑ να φεύγει με 1 βαθμό απο την έδρα της Λιλ μετά το μεταξύ τους 2-2. Στον πρώτο όμιλο, Μαντσεστερ Σιτι και Νάπολι μοιράστηκαν τους βαθμούς μετά το 1-1 στην Αγγλία, ενώ η Μπάγερ Μονάχου νίκησε εύκολα και με σβηστές τις μηχανές 2-0 την Βιγιαρεάλ μέσα στην Ισπανία!

Στον 3ο όμιλο, η Γιουναϊτετ δεν κατάφερε να ξεπεράσει την Μπενφίκα στην Πορτογαλια, μένωντας στο 1-1 με λιγοστές ευκαιρίες. Το έτερο ζευγάρι είχε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, με την Βασιλεία να νικά 2-1 την Οτελούλ. Οι φιλοξενούμενοι το πάλεψαν αλλά ένα ανώριμο πέναλτι στο τελος χάρισε τη νίκη στους Ελβετους. Ο τέταρτος όμιλος είχε την ισοπαλία Αγιαξ-Λυων στο 0-0 χωρις πολλές καλές ευκαρίες, ενώ η Ρεαλ νίκησε την Ντιναμο Ζάγκρεβ 0-1 χάνωντας πολλές ευκαιρίες.

Τα αποτελέσματα για το Europa League συνοπτικά είναι

1ος όμιλος
ΠΑΟΚ - Τότεναμ 0-0
Σάμροκ Ρόβερς - Ρουμπίν Καζάν 0-3

2ος όμιλος
Ανόβερο - Σταντάρ Λιέγης 0-0
Κοπεγχάγη - Βόρσκλα Πολτάβα 1-0

3ος όμιλος
Χαποέλ Τελ Αβίβ - Ραπίντ Βουκουρεστίου 0-1 
Αϊντχόφεν - Λέγκια 1-0

4ος όμιλος
Ζυρίχη - Σπόρτινγκ 0-2
Λάτσιο - Βασλούι 2-2

5ος όμιλος
Ντιναμό Κιέβου - Στόουκ 1-1
Μπεσικτάς - Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-1

6ος όμιλος
Σλόβαν Μπρατισλάβα - Μπιλμπάο 1-2
Παρί Σεν-Ζερμέν - Ζάλτσμπουργκ 3-1

7ος όμιλος
Άλκμααρ - Μάλμε 4-1
Αούστρια Βιέννης - Μέταλιστ Χάρκιβ 1-2

8ος όμιλος
Μπριζ - Μάριμπορ 2-0
Μπέρμιγχαμ - Μπράγκα 1-3

9ος όμιλος
Ουντινέζε - Ρεν 2-1
Ατλέτικο - Σέλτικ 2-0

10ος όμιλος
Μακάμπι Χάιφα - ΑΕΚ Λάρνακας 1-0
Στεάουα Βουκ. - Σάλκε 0-0

11ος όμιλος
Φούλαμ - Τβέντε 1-1
Βίσλα Κρακοβίας - Οντένσε 1-3

12ος όμιλος
Άντερλεχτ - ΑΕΚ 4-1
Στουρμ Γκρατς  - Λοκομοτίβ Μόσχας 1-2