Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Οι κληρώσεις των ελληνικών ομάδων για την Ευρώπη


Σχετικά εύκολη κλήρωση για το Europa League για την ΑΕΚ, ενω στον λάκκο με τα... λιοντάρια ριχνονται Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ !

Πιο αναλυτικά...

ο Ολυμπιακος για τους ομίλους του Champions League, καλείται να αντιμετωπισει Άρσεναλ,Μαρσειγ και Ντορτμουντ, δηλαδή την πιο δυνατη ομάδα απο τους... αδύνατους! Οι πρωταθλητές Γερμανίας και πρώην κάτοχοι του κυπέλλου, επανέρχονται μετα απο χρόνια και κυνηγανε μια καλή εμφανιση και γιατί οχι, και την προκριση. Οι πρωην πρωταθλητές Γαλλιας εμφανίζονται σαν φαβορί για την 2η θέση του ομίλου και είναι σιγουρο οτι θα βάλουν τα δυνατά τους για να δικαιωθούν για αυτόν τον τίτλο. Την Αρσεναλ, λιγο πολύ την γνωρίζετε όλοι, και πάντα αποτελει μια πολύ ισχυρη παρουσια.

Η ΑΕΚ κληρώθηκε με Αντερλεχτ, Λοκομοτίβ Μόσχας και Στουρμ Γκρατς. Γνωστή η Άντερλεχτ και απο πέρσι για τους κιτρινόμαυρους, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως το μεγάλο φόβητρο για την ελληνική ομάδα. Οι ρωσοι τα τελευταία χρόνια δειχνουν αποδυναμωμένοι, ενώ ξεκίνησαν το πρωταθλημα με 9 νικες 6 ισοπαλιες και ισαριθμες ηττες, μενοντας στην 8η θέση. Οι Αυστριακοι αποκλειστήκαν απο της Γκενκ στα πέναλτυ για το Champions League εμφανίζοντας ένα κακό πρόσωπο.

Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με Τότεναμ, Ρούμπιν Καζαν και  Σάμροκ Ρόβερς. Η Τότεναμ ηταν η ομάδα με την μεγαλύτερη ειδικη βαθμολογία απο τις 48 ομάδες που μπήκαν στην κληρωτιδα και θεωρείται και το μεγαλύτερο φαβορι για κατάκτηση αν και ο προπονητης της δήλωσε πως θα δώσει το βάρος της στο πρωταθλημα για να επιστρέψει στην 4αδα. Η Καζαν αποτελεί μια απο τις δυνατότερες ομαδες της Ρωσίας, με 2 προσφατες κατακτήσης πρωταθληματος το 2008 και το 2009, ενω πέρσι πηρε την 3η θεση. Οι ιρλανδοί, η ομάδα με την χαμηλότερη βαθμολογία της Ουέφα, χαρακτηρίζεται ως η "εύκολη" του ομίλου, αλλα αν ο ΠΑΟΚ θελει να περάσει, θα πρεπει να αποκλείσει μια εκ των Τότεναμ-Καζάν.